NL | FR | EN

POWERTEC

analyze, Perform & Improve

HOME | CONTACT | LOGIN

Wat is Powertec?

whatPowertec is de ideale partner op de fiets en is het resultaat van een intensieve samen-werking tussen de gewezen topwielrenner Tom Steels en ingenieur Dirk Breynaert, bestuurder van de firma NV Newtec Cy. Deze speciaal voor wielrenners ontwikkelde innovatieve sportanalyse-software analyseert de trainingsarbeid op basis van de meting van kracht (uitge-drukt in watt), omwentelingen en hartslag. De renners sturen hun trainingsdata door naar een beveiligde website waar hun gegevens in een data-model worden omgezet. Op deze website kunnen zij hun vormpeil perfect (laten) analyseren. Gewapend met deze objectieve gegevens kunnen de begeleiders hun trainingsschema's in een welbepaalde richting sturen.

De analyses van Powertec kunnen vergeleken worden met een MRI-scanner:

  • Een MRI-scan snijdt het lichaam virtueel door in schijfjes en maakt daar een foto van. De MR zal de foto’s van de schijfjes aan elkaar plakken en een totaalbeeld geven. De radioloog kan zien of er een probleem is en informeert daarna de dokter, die de nodige stappen onderneemt.
  • Powertec analyseert de vermogengegevens van een lichaam. De lichaamsconditie wordt virtueel doorgesneden in de tijd (schijfjes van 30 minuten of 1 uur) op de basiskarakteristieken van elk moment (kracht, energie, herstel). Powertec zal daarna de schijfjes van een volledige training of een koers aan elkaar plakken en vertalen in energie en vermogen die over de tijd kunnen worden afgegeven. De Powertec-analist bekijkt de gegevens en informeert daarna de renner of persoonlijke trainer, die vervolgens de nodige bijsturingen kan doen.

Powertec is een heel betrouwbaar hulpmiddel om de conditie van een lichaam op te volgen gedurende de ganse duur van de training en/of wedstrijd. Om Powertec te gebruiken zijn geen voorafgaande tests nodig. Enkel een juiste maximumhartslag wordt als referentiepunt gebruikt. De belangrijkste analyse van Powertec is de voorspelling van de PSS (Power at Steady State). Deze waarde komt overeen met het maximumvermogen dat de renner zou kunnen bereiken gedurende 5 minuten.

Voor een voorbeeldanalyse, klik hier.