NL | FR | EN

POWERTEC

analyze, Perform & Improve

HOME | CONTACT | LOGIN

Powertec: de ideale tool om nieuw talent te screenen

ph_newsAugustus is traditiegetrouw de maand waarin de profteams een aantal stagiairs aanwerven. Dit is een belangrijk moment voor jonge, talentvolle beloften die ervan dromen om profwielrenner te worden. Voor de teams zelf is dit een uitgelezen kans om nieuw talent te ontdekken. Powertec kan u hierbij helpen. Aan de hand van deze speciaal voor wielrenners ontwikkelde innovatieve sportanalysesoftware kan u als ploegmanager de stagiair beoordelen op de volgende punten:

  • Kwaliteiten van de renner;
  • Fysieke paraatheid;
  • Intensiteit van trainingsarbeid;
  • Type renner (spurter, klimmer, etc.).

Powertec is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gewezen topwielrenner Tom Steels en Dirk Breynaert, bestuurder van de firma NV Newtec Cy. De software analyseert de trainingsarbeid en wedstrijdgegevens op basis van de meting van kracht (uitgedrukt in watt), omwentelingen en hartslag. De belangrijkste analyse van Powertec is de voorspelling van de PSS (Power at Steady State). Deze waarde komt overeen met het maximumvermogen dat de renner zou kunnen bereiken gedurende 5 minuten. In tegenstelling tot de klassieke inspanningstesten is Powertec een eenvoudig werkbaar instrument dat dagelijks te gebruiken is en geen medische bijstand (zoals lactaattesten) vereist. Bepaalde bijkomende parameters geven ook een duidelijk beeld van de recuperatie tijdens en na de inspanning. Het resultaat is onafhankelijk van de inspanningsvorm. Zowel trainingen op de weg, rollen, achter de derny als wedstrijden kunnen worden geanalyseerd. Dankzij deze brede en gemakkelijke toepasbaarheid vormt Powertec een uitstekende tool om nieuw, jong talent te screenen.
Voor een optimale Powertec-analyse moeten de renners wel gebruik maken van een vermogenmeter (SRM of Powertap). Ook enkel op hartslag is een vereenvoudigde analyse mogelijk.

Interesse? Aarzel dan niet en maak vandaag nog een afspraak voor een verkennende en volledig vrijblijvende vergadering met Tom Steels via info@powertec.be.